NEŽA TURŠIČ – INTERVJU

Neža je z nami je že od samega začetka naše skupne triatlonske poti. Trenira v mladinski skupini pod vodstvom Uroša Semeta in nastopa na tekmovanjih doma in v tujini. 

Evropsko mladinsko prvenstvo Kitzbuhel

Koliko časa si že v tem športu?

S triatlonom se ukvarjam že 9 let. Za sabo imam že zanimivo in truda vredno pot, po kateri bom še naprej hodila.

Zakaj si se odločila za triatlon?

 Za triatlon sem se odločila zaradi moje ljubezni do teka. Prav tako je pri odločitvi veliko vlogo igrala moja radovednost.  Kljub temu, da sem nekaj let poleg trenirala še balet sem se naposled odločila, da se bom posvetila samo triatlonu, ker sem v njem našla svojo strast.

Kako bi opisala svojo pot v triatlonu?

Od začetkov v Tk Trisport pa do kasnejše priključitve k Tk Utrip bi vse skupaj opisala kot težko pot, ki pa je zagotovo bila vredna vsega truda. Volumen trening se je skozi leta večal, kar se je poznalo tudi na dobrih rezultatih.

Katera je tvoja najljubša disciplina?

Odkar pomnim sem z največjim veseljem hodila na tekaške treninge in v njih najbolj uživala. Z več treningi v vodi pa sem začela več uživati tudi na plavanju.

Triatlon Koper

Kateri dosežek bi opisala kot najpomembnejši?

Moj največji dosežek je nastop na evropskem mladinskem prvenstvu v Kitzbuhelu.  Tja smo se odpravili štirje predstavniki Slovenije in kot naš trener Miha Rojc. Ko pogledam nazaj je vse minilo prehitro in z veseljem bi to posebno izkušnjo ponovila.  S svojim rezultatom na tako pomembni tekmi sem zelo zadovoljna, saj vem , da sem naredila vse kar sem lahko.  Prav tako pa si bom zapomnila triatlonski kamp na Cipru. Tisti teden sem se naučila veliko novih stvari in pridobila pomembna znanja na področju tehnike in vzdržljivosti. Prav tako sem bolj vzljubila kolo, saj so bile vožnje zaradi razgibanega terena zanimive.

Kateri trenutek bi izpostavila kot najlepši?

Nebi izpostavila zgolj trenutka, temveč kar celotno potovanje.  Zaradi teh majhnih, pomembnih trenutkov sem tudi vzljubila ta šport.  K temu je pripomogla tudi naša skupina in trenerji, saj brez njih nebi dosegala tako odličnih rezultatov. Na treningih smo vedno trdo delali, a ob dobrem vzdušju v skupini je bilo tudi to lažje. Klub je kot družina v kateri razvijaš svoje  triatlonske sposobnosti in karakter, saj je ta družina vedno tam in te spodbuja. Pri naši skupini mi je všeč, da se lahko družimo tudi izven treningov, zato obožujem priprave, kjer lahko družimo treniranje in druženje.

Kako bi opisala sezono 2020?

Ta sezona je bila najtežja od vseh zaradi  karantene in treningov od doma.  To se poznalo tudi na moji motivaciji, ki je postopoma upadala. Nazaj sem prišla takoj po odprtju občin in skupnih treningov. Pri  tem mi je pomagala še posebej Neža, s katero se motivirava skoraj vsak dan in prav ona mi je pomagala iti skozi vse  težke dneve in  tudi pri odločitvi za nastop na akvatlonu v Rajhenburgu, kjer sem dosegla prvo mesto. Tekma je bila zelo težka, saj sem med tekom skoraj odstopila a vseeno prebrodila tudi to krizo in  dala vse od sebe, kar se je k sreči poznalo tudi na rezultatu.

Kakšni so tvoji cilji za sezono 2021?

Ciljev imam veliko in najpomembneje mi je, da ne obupam kljub težkim dnevom, da se udeležim čim več tekem in se potrudim zase. Zelo si želim napredovati na kolesu, ki je moja najslabša disciplina. Prav tako bi si želela nastopiti na čim več tekmah.

 Kako se spopadaš s treningi na daljavo in kako tako treniranje vpliva nate?

Kot sem že povedala je karantena vplivala na izgubo motivacije in ljubezni do triatlona. A ko sem bila dolgo brez treningov sem ugotovila koliko mi triatlon pomeni.. Zraven sem vedno imela sestro. ki me je spodbujala in zdaj v 2. karanteni začela tudi delati treninge z mano. Na trening teka se odpravim skoraj vsak dan, saj se v njem sprostim. Kar se pa tiče kolesa pa delam počasi in brez večjega pritiska in želim le uživati. Delam tudi na raztegljivosti, kar mi bo prav prišlo ob ponovnem odprtju bazena.

Kitzbuhel

Neža nas s svojimi rezultati že dolgo navdušuje in upamo, da bo tako tudi v prihodnje. Na njeni nadaljni športni poti pa ji želimo polno užitkov in lepih trenutkov.

NEŽA TURŠIČ – INTERVJU

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.