UROS SEME – INTERVJU

Uroš je bivši tekmovalec, ki je tekmoval na najvišjem nivoju. Danes pa je pri TK UTRIP trener skupine do 10 let, delno skupine do 14 let in pa mladinske/članske skupine.

Koliko časa si že trener?

Sem v prvem desetletju trenerskega poklica.

Katero licenco in tečaje imaš opravljene?

Opravljeno imam: strokovni delavec 1 – športno treniranje – trener triatlona, duatlona in akvatlona ITU lvl. 2

Trener katerih skupin si in kako se delo razlikuje glede ne posamezno skupino?

Sem trener skupine do 10 let, delno pri skupini do 14 let ter trener mladinsko / članske skupine. V klubu vodim tudi rekreativno plavanje, ki pa zaradi trenutnih zdravstvenih razmer ni mogoča.

Pri skupini do 10 let ni toliko poudarka koliko kilometrov opraviti, ampak na učenju veščin, gibov, raznolistko vadbe. Vzpostavitev odnosa trener – vadeči. Pri skupini do 14 let poleg nadgrajevanja kar so otroci osvojili v U10  tudi že bolj konkretni trening za tekmovanja. Pri vsem skupaj še kanček zabave (pri mlajših več, starejših manj).

Kaj je tvoj največji uspeh kot trener?

Da športnik zaupa v moj proces treninga.

Katera lastnost iz časa ko si še sam tekmoval, ti najbolje pomaga pri trenerskem poklicu?

Občutek ko “leti”. Ne glede na hitrost športnika(-ce), torej prepoznati kdaj gre “kar samo” ne glede na fizične sposobnosti.

Kako se spopadaš z delom na daljavo?

Na srečo je tehnologija športnih naprav postala zelo napredna in relativno dostopna, kar je omogočilo dober nadzor opravljenega treninga, kakšen telefonski pogovor. Ne ravno optimalno, a precej lažje kot bi bilo še 15 let nazaj.

Kaj bi opisal kot največji dosežek v svoji trenerski karieri?

Ko vadeči dojame kaj želim in prenese v vodo, na cesto.

Kako bi ocenil razvoj triatlona in delo z mladimi v slovenskem prostoru?

Trenutno je kar nekaj klubov s “šolo triatlona”, kar je dobro. V TK UTRIP je delo z mladimi glavni poudarek. Težko pa ocenjujem delo v drugih klubih. Ker se pri denarju večina stvari začne in konča seveda ne bi bilo slabo v okviru zmožnosti TZS takšne šole dodatno podpirati. Je pa to delo na dolge proge, za kar je potrebna vizija in neka osnovna strategija.

See the source image

Če bi lahko izbiral s katerim profesionalnim triatloncem bi delal, koga bi izbral in zakaj?

Nimam preferenc, morda vem s kom ne bi, a trenutno nimam teh problemov:).

Urošu se zahvaljujemo za do sedaj opravljeno delo, prav tako pa mu želimo še veliko uspehov in užitkov na trenerski poti.

UROS SEME – INTERVJU

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.