Pripravljalna tekma – IRONMAN polovička

Pripravljalna tekma Zadar half je bila kar prava tekma, saj ko imaš enkrat številko na sebi ni več heca. Nastanjena sva bila v hotelu Falkensteiner, kjer imajo odlično hrano. Tako sem se na petkovem kosilu še uspešno izognil slastni svinjski vratovini (pravijo da pred tekmo ni dobro jesti svinjine) in pospravil ribo z morsko rižoto, ter seveda morsko solato. Po popoldanskem ogledu proge je bila pa na vrsti večerja….. Spet ena ribica na krožniku, ampak barabe so pripravili tako mikavne svinjske rebrca (Baby Back Ribs), da sem zmazal še eno porcijo – če sem že naredil škodo pred tekmo sem zalil vse skupaj z dvema tamalima (Karlovačko). Bude šta bude pravijo.

Sobota zjutraj pa štart, skupinski in blizu 350 tekmovalcev na enkrat iz dokaj majhne plaže. Po 100 m dobil udarec z nogo v glavo, malo mi premakne očala ampak grem naprej. Po prvem obratu se malo umiri, grem svoj tempo in zaključim kot v dobrih starih časih (5-7 min hitreje kot na lanskih tekmah). Še bolj sem bil vesel, ko v menjalcu ni bilo več kolesa od Katja (starala pet min pred mano) kar pomeni da je plavala odlično. Kolo zelo suvereno, na koncu je veter malo upočasnil tempo, ampak na koncu je bilo vseeno dovolj za povprečno hitrost 38 km/h. Na teku je v prvem krogu malo nagajal želodec, vendar sem s Coca Colo in Redbull naredil luknjo in potem je stvar stekla. Z vsakim krogom sem stopnjeval tempo, tako da sem bil na koncu zadovoljen. Na in ob progi pa top družba – hvala za spodbujanje!

Naslednja postaja IRONMAN Austria-Kärnten 2019

Napisal: Martin Mlakar
Foto: Bela Kočar family

Pripravljalna tekma – IRONMAN polovička

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.