VANESSA ANDREJIČ-INTERVJU

Vanessa je nadobudna triatlonka v Tk Utrip. Trenira v mladinski skupini pod vodstvom Uroša Semeta.

Koliko časa si že v tem športu?

S triatlonom se ukvarjam že od 4. razreda.

Zakaj si se odločila za triatlon?

Že prej sem trenirala plavanje in atletiko, ter med poletjem hodila na poletno šolo triatlona. Bila sem zelo aktiven otrok in veliko časa rada preživim zunaj. Zato mi je mami predlagala, če bi trenirala triatlon.

Kako bi opisala svojo pot v triatlonu?

Ker sem od mladih nog trenirala tek in plavanje  mi tudi kolesarjenje ni predstavljalo večjih ovir. Sprva sem hodila le na plavalne treninge, ker sem v tistem času še vedno trenirala atletiko. Kasneje sem postopoma prihajala tudi na tekaške treninge in ugotovila, da bi se lahko triatlonu posvetila bolj podrobno ter o njemu pridobila več znanja. Naslednje leto sem se pojavila že na svoji prvi tekmi na kateri sem pridobila zelo dober rezultat. Od takrat vem, da je triatlon pravi šport zame.

Katera disciplina ti je najbližje?

Vse discipline so mi zelo pri srcu. Moram pa priznati, da je plavanje moja najljubša in najboljša disciplina, ki sem jo vzljubila že v 2. razredu.

Kaj si šteješ pod največji dosežek?

Imam veliko lepih spominov iz triatlonskih tekem. Nikoli pa ne bom pozabila svoje prve tekme v Ribnici leta 2017, ko sem osvojila 3. mesto v cici duatlonu. Bila sem res ponosna sama nase in na svoj dosežek.

Kateri trenutek v tem športu bi izpostavila kot najpomembnejši?

Najboljši trenutek v tem športu je, ko sem se spet v vodo po karanteni. Zares sem pogrešala plavanje in vodo okoli mene. Plavanje je od nekdaj imelo posebno mesto v mojem srcu tako kot priprave v Umagu, na katere ne bom nikoli pozabila, saj odlična družba ta šport naredi še bolj posebnega.

Kako bi opisala prejšnjo sezono?

Zaradi karantene, ki se je začela marca, je bilo veliko tekem odpovedanih. Zelo sem se jih veselila, saj že celo leto prej nisem tekmovala, vendar se jih na žalost nisem mogla udeležiti. Zato sem več časa namenila treningom v tistem kratkem obdobju.

Kakšni so tvoji cilji za sezono 2021?

Upam, da se bom letos lahko udeležila tekem, saj si ne želim pozabiti zmagovalnega občutka, ko pridem v cilj. Bilo bi fino, če bi se lahko letos udeležila priprav v Umagu in se takrat zelo dobro posvetila triatlonu, da bi ta trud lahko pokazala na tekmah.

Na katerem področju si želiš najbolj napredovati in zakaj?

Nobeno področje mi ne predstavlja velike ovire. Želim si napredovati v vseh športih, najbolj pa v teku. Menjave so tudi zelo pomemben del triatlona, pri njih si lahko pridobiš veliko časa. Zato si želim izboljšati še posebno del, ko si moram obuti in sezuti kolesarske čevlje na kolesu.

Kako si se spopadala z obdobjem karantene in samo problematiko tega obdobja?

Treningi so res vsekakor bol vplivni pod nadzorom trenerja, ki te lahko opozarja na napake in tehniko. Veliko se posvečam vajam za moč saj mi je primanjkuje. Pazim tudi, da se dobro raztegnem po treningu, da ne pride do kakšne poškodbe. Posvečam se tudi tekaškim treningom in svoji kondiciji.

Vanessi tudi v prihodnje želimo veliko uspehov

VANESSA ANDREJIČ-INTERVJU

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.