DAVID ALJOŠA PAVLIN- INTERVJU

David se nam je pridružil v letu 2014 in od takrat naprej nas razveseljuje s svojimi uvrstitvami in uspešnimi predstavami na tekmah. Trenira v naši mladinski skupini pod vodstvom Uroša Semeta.

Triatlon Bled 2020

Koliko časa si že v triatlonu?

S triatlonom sem začel pred 7 leti. Svojo pot sem začel v Tk Trisport, od leta 2014 naprej pa zastopam barve Tk Utrip.

Zakaj prav triatlon?

Triatlon me je prepričal s svojo raznolikostjo, saj vsebuje vse tri športe ki so mi všeč. Zanj sem prvič izvedel od sošolke, ki je takrat že trenirala. Verjetno pa me je zanj dokončno zagrel  učitelj športne vzgoje v osnovni šoli.

Kako bi opisal svojo pot v triatlonu?

Svojo pot sem začel v najmlajši skupini Triatlonskega kluba Trisport, kjer sem se skozi igro naučil osnov športa. V tistem času se še nisem udeleževal tekmovanj, kar pa se je spremenilo s prehodom v starejšo skupino. Treningi so se začeli malo bolj zares, kar je v meni prebudilo tekmovalnost in tako so se začele tudi prve tekme.

Tekmoval sem na razdalji super sprint, kjer povprečna tekma traja približno pol ure. Tako se je povečala količina in zahtevnost samih treningov, kar je prineslo tudi rezultate. Sezono 2017 sem tako kronal z naslovom državnega podprvaka.

Večji preskok pa se je zgodil v 9. razredu, saj sem v našem klubu prešel v mladinsko skupino. Treningi so služili predvsem pripravi na tekmovanja v sprint razdalji na kateri sem tekmoval v letošnji sezoni.

Duatlon Komenda 2020

Katera je tvoja najljubša disciplina?

Definitivno tek, saj me spremlja že od zgodnjega otroštva. Počutim se domače in opažam vse večji napredek.

Kakšni so tvoji cilji v sezoni 2021?

Cilji v sezoni 2021 so predvsem izboljšati plavanje in tehniko menjav, saj so me slabše plavanje in menjave letos velikokrat stale skupine na kolesu in posledično boljše končne uvrstitve.

Na katerem področju si želiš najbolj napredovati?

Kot sem že omenil je plavanje od vedno moja šibka točka. Želim si ga izboljšati, ker mi bo to zagotovo prineslo boljše rezultate.

Akvatlon Rajhenburg 2020

Kako se spopadaš s treningi v karanteni?

S treningi v karanteni nimam težav, kajti imam vse potrebno za izvajanje le teh. Zaradi šolanja od doma imam tudi precej več časa, kar izkoristim tako, da opravim več treningov kot ponavadi. Seveda pogrešam skupinske treninge, kajti trenirati samostojno je lahko monotono. Pogrešam tudi prisotnost trenerja, ki nam s svojimi napotki pomaga in popravlja našo tehniko.

 Psihično karantena ni vplivala na mojo motivacijo, pogrešam pa dostop do bazenov. Želim si, da se življenje čim prej vrne v stare tire.

Davidu tudi v prihodnje želimo veliko uspehov in užitkov na njegovi nadaljni športni poti.

DAVID ALJOŠA PAVLIN- INTERVJU

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.