DOMEN BOJANC – INTERVJU

Domen se nam je pridružil v pripravah na lansko sezono. Za sabo ima zelo uspešno sezono, v kateri je zadnje leto nastopal v super sprint razdalji. Trenira v naši mladinski skupini pod vodstvom Uroša Semeta.

Triatlon Bled 2020

Koliko časa si že v tem športu?

V triatlonu sem že 9 let.

Kako bi opisal svojo pot v triatlonu?

Začel sem že pri 5 letih z akvatloni in tekmovanji v cici kategoriji.  Do sedaj imam za seboj že kar uspešno pot, saj sem bil vedno konkurenčen za zmago na tekmi, kjer sem nastopal tako v svoji kategoriji kot med starejšimi. Po uspešni zadnji sezoni v super sprint distanci se sedaj selim naprej na sprint razdaljo, ki bo predstavljala malenkost večji zalogaj.

Katera je tvoja najboljša disciplina?

Letos se je pokazalo, da je tek. Plavanje mi gre že od nekdaj dobro in tudi na kolesu mi ne gre slabo.

Kaj si šteješ pod svoj največji dosežek?

 Uspešno letošnjo sezono, kjer sem zmagal na večini tekem na katerih sem nastopil. Vsaka tekma je bila posebna, najbolj pa so mi ostale v spominu tiste, ki sem jih vodil od štarta do cilja.

Kateri trenutek v triatlonu ti je najlepši?

Ko zmagam tekmo.

Triatlon Bled 2020

Za seboj imaš uspešno sezono 2020. Kako bi jo opisal svojimi besedami?

Sezona se je zaradi pandemije Covid-19  začela pozno. Skoraj vsak vikend sem imel tekmo, tako, da je bila sezona kljub manjšemu številu tekem naporna. Med pomembnimi tekmami so bila vsa državna prvenstva na katerih sem dvakrat osvojil prvo mesto in bil enkrat drugi.

Kakšni so tvoji cilji v sezoni 2021?

Čim bolje narediti preskok iz kratkih na daljše razdalje. Želim štartati evropske pokale in se pomeriti s starejšimi od sebe. Rad bi napredoval tako v plavanju in v teku, saj vidim, da imam še ogromno rezerve.

Na katerem področju si želiš najbolj napredovati?

 Na plavanju, da ne bom imel težav s skupino na kolesu in seveda teku. Na teku zato, ker kot zadnja disciplina odloča o končni uvrstitvi.

Triatlon Bled 2020

Kako se sam spopadaš s treningi v karanteni?

Veliko treniram sam in v družbi brata in očeta. Poskušam se  prilagoditi in iz trenutne situacije narediti največ. Sedaj se bolj posvečam teku, upam pa, da bodo kmalu odprli bazene, da lahko nadgradim tudi plavanje.

V prvem letu nastopanja za Tk Utrip nas je Domen navduševal z dobrimi rezultati. Domnu želimo vse dobro še naprej in upamo, da bo tako uspešen še naprej.

DOMEN BOJANC – INTERVJU

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.