NACE MLAKAR-INTERVJU

Nace je mladi up našega kluba. Trenira v skupini U14 pod vodstvom Uroša Semete in Mihe Rojca. Je član TK UTRIP od samega začetka njegove triatlonske poti.

Triatlon Ljubljana 2020

Koliko časa si že v triatlonu?

V triatlonu sem že 3 leta. Začel sem v tretjem razredu osnovne šole. Že od začetka sem član Triatlonskega kluba Utrip.

Kako da si se odločil prav za ta šport?

V mlajših letih sem rad kolesaril, plezal, igral nogomet… Tako, da mi je šport že od majhnega blizu. Ko sem bil mlajši, se mi je zdel triatlon zelo zanimiv. Takrat je bila vse še igra. V naslednjih letih sem videl, da mi to kar ustreza.

Kako bi opisal svojo pot v triatlonu?

Začelo se je, ko sta me starša vpisala na Utrip poletja. Kot sem že omenil smo triatlon spoznavali skozi igro. Čez čas pa sem se začel udeleževati plavalnih treningov. Po letu dni treningov sem se začel udeleževati cici triatlonov. Prvo leto sem tekmoval za veselje in ne na rezultat. V starejši kategoriji cici, sem začel že malo več trenirati. Pripravljal sem se na kategorijo super sprint. Letos sem prišel v super sprint kategorijo. Treningi so bili še težji in več jih je. Na prvi tekmi sem imel cilj premagati to razdaljo. Na ostalih tekmah sem že kar vedel, koliko sem zmožen. Po tej sezoni sem bil zelo vesel in zadovoljen s svojimi rezultati.

Triatlon Ankaran 2020

Kateri trenutek bi izpostavil kot najlepši trenutek in kateri uspeh najpomembnejši?

V triatlonu imam kar ogromno lepih spominov. Eden od njih je triatlon Bled. Med najpomembnejšega si štejem 3. mesto na triatlonu Ankaran.

Kako bi opisal letošnjo sezono?

Ta sezona je bila za vse drugačna. Datumi tekem so bili zamaknjeni, a kljub temu so bile nekatere tekme izpeljane. Ko je prišla karantena, so se treningi zaključili. Kljub treningom doma, smo bili s trenerji v dobrih stikih in so treningi potekali nemoteno. S to sezono sem precej zadovoljen, saj so tekme bile. Še pred začetkom tekem sem se udeležil priprav v Osilnici. Marca sem nastopil na zimskem triatlonu v Avstriji. Zasedel sem 3. mesto. V točkovanju slovenskega triatlonskega pokala sem zasedel 3. mesto. V točkovanju slovenskega duatlonskega  pokala pa 4. mesto v kategoriji.

Kakšni so tvoji cilji za sezono 2021?

Cilj za sezono 2021 je čim višja uvrstitev v točkovanju slovenskega triatlonskega pokala. Seveda pa si želim napredovati tudi na vseh ostalih področjih.

Kako se spopadaš s treningi v karanteni?

Na take treninge sem že navajen. Večino časa treniram sam, nekaj pa tudi z družino. Plaval nisem že veliko časa, zato kakšen trening posvetim rokam. Seveda je zdaj več časa za tek in kolo. Veliko časa pa tudi preživim v naravi (gorsko kolesarim, tečem na smučeh, turno smučam…).

Triatlon Bled 2020

Nacetu želimo še veliko uspehov in uspešnih nastopov na svoji triatlonski karieri.

NACE MLAKAR-INTERVJU

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.