ČRT VERBIČ – INTERVJU

Črt je mlad tekmovalec,ki zastopa klub in slovensko reprezentanco na tekmah doma in v tujini. Trenira v naši mladinski skupini pod vodstvom Uroša Semeta. Z nami je od same ustanovitve kluba.

Triatlon Bled 2020

Koliko časa si že v tem športu?

S triatlonom se ukvarjam že od tretjega razreda, torej 10 let. Priznam pa, da si želim na svoji poti še dolgo vztrajati.

Zakaj prav triatlon?

Šport sam me sprva ni ravno pritegnil. Moji začetki so bili namenjeni le izboljšanju drže s plavanjem. Bolj resno pa me je vse skupaj začelo zanimati, ko sem poslušal zgodbe ostalih svojih ” sotrpinov”. Odločil sem se, da bom do takih izkušenj prišel tudi sam. Nisem pa si predstavljal, da me bo to tako pritegnilo in da se bom s samim športom ukvarjal še 10 let kasneje.

Kako bi opisal svojo pot v triatlonu?

Moji začetki niso bili najlažji, saj sem na tekmah zaostajal za ostalimi, ki so se s športom ukvarjali že dlje časa. S tekmovanji sem začel v kategoriji cici B, kasneje sem pa tako kot ostali kmalu prešel na razdaljo super sprint in prav ta preskok je bil eden najtežjih v moji karieri, saj so kratke 100 metrske razdalje kar naenkrat postale več kilometrske. Prav tako sem v tem obdobju treningom posvečal malenkost manj časa. Temu primerni so bili tudi rezultati. Vse pa se je spremenilo, ko sem se v devetem razredu treningom začel posvečati veliko resneje. Trud pa se je poplačal, saj sem hitro začel napredovati v vseh treh disciplinah. Kmalu sem ”presedljal” na sprint razdaljo. Sam čas posvečen treningom se je podaljšal, prav tako pa so treningi postajali še daljši in še intenzivnejši. Na sprint distanci tekmujem že 2 leti in moram priznati, da mi ta razdalja bolj odgovarja.

Triatlon Ankaran 2020

Katera disciplina ti je najbližje?

V tem trenutku mi je najljubše plavanje. Še posebej, ker sem ga zelo pogrešal med karanteno.

Kateri dosežek bi izpostavil kot najpomembnejši?

Dosežek s katerim bi se pohvalil je predvsem moj konstanten napredek in tako sem se v zadnjih letih kar precej približal ostalim tekmovalcem, kar mi osebno pomeni ogromno.

Kateri trenutek v tem športu ti največ pomeni?

Moja prva ETU tekma na Bledu. Tekma je potekala na deževen dan leta 2019. Kljub padcu na kolesu sem tekmo zaključil in prav zaradi vsega, kar se je dogajalo tisti dan sem ponosen nase in na svoje tekmovanje. Vesel sem, da sem lahko izkusil kako je dirkati na najvišjem nivoju.

Kako bi opisal svojo zadnjo sezono?

Pričela se je nenevadno zaradi korona situacije. Zagotovo lahko rečem, da je bila nekaj posebnega. Po dolgih letih se je zgodilo, da pred samimi tekmami nisem imel stalnih in konstantnih plavalnih treningov. Sem se pa zaradi tega bolj posvetil ostalim disciplinam v katerih sem napredoval kar precej v primerjavi z preteklimi leti.

Kakšni so tvoji cilji za prihajajočo sezono?

Nedvomno si želim napredka v vseh treh disciplinah. Prav tako pa si želim več evropskih in slovenskih tekem, kot jih je bilo preteklo sezono. Letos je bilo zaradi pomanjkanja plavanja večji poudarek na teku in kolesu, kjer imam po mojem mnenju še največ rezerve.

Triatlon Ankaran 2020

Kako se spopadaš s treningi na daljavo in kako tako treniranje vpliva nate?

Pozna se primankljaj plavanja, ki sem ga do reprezentančnih priprav tukaj v Medulinu precej pogrešal. Povečal sem volumen treningov na teku in kolesu, upam, da se bo poznalo tudi v letošnji sezoni. Ker sem treninge opravljal sam sem zagotovo opazil primankljaj skupine. Vendar tudi to ni vplivalo na mojo motivacijo.

Črtu še tudi v prihodnje želimo veliko uspehov in odličnih rezultatov.

ČRT VERBIČ – INTERVJU

Več informacij o tem dogodku še ni znanih. V kolikor vas ta dogodek zanima, nam to sporočite spodaj, obvestili vas bomo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in vsa morebina vprašanja ter predloge.